نصب آجرنما هم مانند بسیاری از کارها نیازمند دقت، تمرکز، تخصص است که اصول و استانداردهای خود را دارد. این کار باید با هرچه دقت و ظرافت بیشتر انجام شود و هرچه دقیقتر چینش آن انجام شود. اجرای آجرنما به شکلهای دوغابی، ملاط ماسه سیمان، چسب و… نیازمند متخصص ماهر نصاب آجرنما است. آنچه از قدیم نیز معروف بوده آن است که کار را به کاردان سپرد. نصب آجرنما نیز مستثنا از این قضیه نمیباشد و باید توسط فردی متخصص و ماهر نصاب آجرنما انجام شود. با آجر دکور فروشگاه اینترنتی فروش انواع آجر و اجراکننده انواع نما های ساختمانی همراه باشید.
نصابی که ماهر و کاربلد باشد عاملی تأثیرگذار در زیبایی، ظرافت و کیفیت تمام گردیده نما و بنای اثر است. میزان دقت در شاقول بودن آجرها، بهکاربردن کاور نایلونی پس از هر چهار ردیف آجرچینی بهمنظور جلوگیری از ریختن دوغاب روی سطح دیگر مصالح، ظرافت در اجرای بندکشی حائز اهمیت است .
آجرهای هلندی، نسوز، سنتی و…میتوان به روشهای زیر نصب کرد که در ادامه مطلب در آجر دکور به توضیح مختصر آن خواهیم پرداخت:
نصب آجر به شکل دوغابی، نصب آجر با ملاط ماسه و سیمان، نصب آجر بهوسیله چسب، نصب آجر به شکل خشک.
نصب آجرنما به شکل دوغابی توسط نصاب یا نماکار
با خواندن جمله نصب آجر به شکل دوغابی ابتداییترین سؤالی که ذهن را مشغول میکند این است که نصب آجر به شکل دوغابی چیست و به چه صورت اجرا میشود.
در پاسخ به این سؤال باید گفت اجرای دوغابی آجرهایی هستند که از ضخامت کمی برخوردار هستند. برای نمای با پوشش آجری استفاده میشوند.
علت نامگذاری دوغاب بر روی این آجرها این مسئله است که هنگام نصب و اجرای آجر پلاک ملاط آجر را بهصورت دوغابی پشت آجر میریزد و آن را بر روی دیوار نصب میکنند که به این روش نصب آجرنما دوغابی گویند.
نصب به شکل ملاط ماسه و سیمان توسط نصاب یا نماکار
یکی از قدیمیترین روشهای نصب آجر است. این نوع نصب روشهای سریع و آسان نصب و اجرای آجر به شکل ملاط ماسه و سیمان است؛ اما بهکارگیری این روش باعث کثیفی بیشتر روی مصالح نصب گردیده میشود.
از معایب استفاده از این روش دورریز بیشتر مواد اولیه است. برای جمعکردن ملاط ریخته شده روی آجر میتوان از ابزارهایی مثل تیغه شیشه، برس پلاستیکی یا حتی تکه موکت استفاده کرد.
نصب برخی از آجرها مثل قزاقی، سفال تیغه و… برای دیوارچینی و ساختمانسازی با این روش مرسوم است.
نصب آجرنما با استفاده از چسب توسط نصاب یا نماکار
یکی از روشهای جدید در نصب آجر، نصب آجرها بهوسیله چسب است که این کار بهوسیله چسب مخصوص آجر انجام میشود.
در استفاده از این روش دقت کار بسیار بااهمیت و مهم است که چسب سطح کل آجر را فراگیرد؛ در غیر این صورت آجر بهصورت صحیح و محکم به سطح کار نمیچسبد.
نکته دیگر در استفاده از این روش برای نصب آجر تناسب داشتن چسب با نوع آجر است. معمولاً برای نصب آجرهای مثل دکوراتیو و آجر هلندی از روش چسباندن استفاده میشود.
برای نصب آجر دکوراتیو باید سطح نصب آجر صاف باشد. بدون هیچگونه سوراخ و برآمدگی سپس ملاط یا چسب آجر موردنیاز روی دیوار پخش شود و در انتها آجر دکوراتیو با چیدمان دلخواه نصب شود.
در روشی که برای نصب و اجرا از چسب استفاده میشود ضخامت چسب باید بین ۳ تا ۷ میلیمتر باشد. همچنین مراحل بعدی نصب آجر مثل عمل بندکشی باید بادقت و ظرافت بیشتر انجام شود.
در غیر این صورت آب باران در درزها نفوذ کرده و باعث ترکخوردگی در فصل سرد سال خواهد شد. چسبهای مختلف برای نصب آجر را میتوان در کیفیتهای مختلف و سریعترین روش از سایت آجر دکور تهیه کرد.
نکات مهم در نصب آجرنما توسط نصاب یا نماکار
باتوجهبه تنوع مختلف آجرها روشهای نصب آجرها نیز بسیار متنوع است. نصب آجر روی دیوارهای گچی، روش نصب آجرنسوز با چسب و… نیازمند تخصص در این زمینه است تا کار باکیفیت هرچهتمامتر انجام شود.
در غیر این صورت آجرها در گذر زمان کنده میشود و ظاهر کار بسیار بیکیفیت جلوه میکند. همچنین نکته بعدی در نصب آجرها استفاده از روش متناسب با آجر است.
نکته بعدی در نصب آجرنما این است که پس از نصب آجر در پروژه های آجرنما، نما را شستشو دهید تا خاک، گرد و غبارها، کثیفیها از سطح مصالح پاک شوند. همچنین میتوان برای بالابردن کیفیت کار و جلوگیری از شورهزدن آجر، ضدآب کردن آن یا ثابت ماندن کیفیت رنگ از نانو استفاده کرد.